Как и кога да заговорим с децата за алкохола? Как да започнем темата за отговорната консумация? Как да развием самочувствието им, така че да не се поддават на вредни влияния? Много и различни въпроси, които вълнуват всеки родител, който търси най-добрия подход към своето подрастващо дете.
За да отговорят на наболелите въпроси преди година различни институции, сред които Агенцията за закрила на детето и Центърът за образователни инициативи, подкрепят платформата „Училище за родители“, в която се провеждат интерактивни беседи с родители и психотерапевти. От началото на новата учебна година „Училище за родители“ въвлича нов участник в разговора за ранната превенция – учителят, който играе основна роля в живота на децата между 10 и 12 години. Емил Джасим е учител, който участва в кампанията срещу употребата на алкохол от деца. Той е преподавател в 18 СОУ, както и програмен директор на „Центъра за образователни инициативи“.

Чуйте какво сподели той пред Даниела Бенишевa.

За родителите и учителите, интересуващи се от темата, възможност да получат информация, съвети и мнения дава създаденият сайт predi18.org

Източник: www.bnr.bg