Вход за учители и психолози

Да преподаваш
е най-великата проява на оптимизъм.

Класният ръководител е много важен човек в живота на детето. Ние от спиритсБЪЛГАРИЯ, асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки вярваме в него и в желанието му да въздейства и взаимодейства позитивно със своите ученици и техните родители. 

Като учител знаете, че сте свързан не само с учениците си, но и с техните родители и колко важно е да изградите силна, честна и добра връзка с тях, защото само с взаимното Ви уважение детето може да получи най-доброто от двата свята – училището и семейството.

Ролята ви на учител не е една. Вие сте ментор и приятел. Строг и взискателен. Търпелив и съпричастен. Готов да давате знания, но и да се учите от по-малките си последователи.  

Проучвания показват,
че връзката учител-дете влияе изключително силно
върху социалното и емоционално развитие на младия човек.

В устойчивата връзка между учител, родител и дете ключова роля има още един специалист – психологът. Именно психолозите и педагогическите съветници са медиаторите в училищния живот. Това са специалистите, които често най-добре могат да разтълкуват емоциите на децата – независимо дали те са ярко проявени или обвити в твърде много правила и новрми. Вярваме, че всеки един от Вас може да бъде не само носител, но и проводник на програмата в разговора с учениците, колегите и родителите

спиритсБЪЛГАРИЯ предлага своя опит на учителите за това как да подготвят семейната среда и родителите да общуват с децата за ранното посягане към алкохола. Помогнете на кампанията да успее, защото нейният успех би се превърнал в успех на всяко българско дете. 

Изтеглете нашата  КНИЖКА ЗА УЧИТЕЛИ.