Вход за родители

Критично важно е родителите да говорят навреме с децата си за алкохола. А това време е СЕГА.

Как да говорим с децата за алкохола без да ги обидим, засрамим или отегчим? Знаем ли, че понякога само един откровен разговор между родител и дете е достатъчен, за да бъдат решени много проблеми? Най-лесният начин да предпазим децата си от ранна консумация на алкохол е да ги запознаем с темата рано – преди примерът, който им дават техните връстници да стане по-важен от този, който им даваме вкъщи. Важно е всеки родител да говори със своето дете и това да става навреме. Ако детето е на 10 или повече години, моментът за разговор относно алкохола вече е настъпил.

Ние, родителите, не винаги знаем как да започнем и как да водим този разговор, как да преразположим децата си как него и още по-малко – каква реакция да очакваме от тях. Повечето хора избягват разговор за алкохола с децата си, защото често не знаят как да продължат след стандартното Алкохолът е опасен! или, по-често, защото се заблуждават, че времето за разговор още не е дошло.

Преди 18 децата трябва да пробват да карат скейтборд, да яздят кон, да пътуват със самолет, да бъдат самостоятелни, да танцуват, да пеят, да построят къща на дърво и много други неща, на които сега им е времето. А за алкохола – ИМА ВРЕМЕ!

Затова ние от спиритсБЪЛГАРИЯ, асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки започнахме програмата „РОДИТЕЛСКИ СРЕЩИ: МАЛКИ РАЗГОВОРИ НА ГОЛЕМИ ТЕМИ“, в които свободно и лесно да говорим, да се образоваме и да споделяме.

Ще се радваме да се запознаем! А това е нашата Книжка за родители.