История и развитие на кампанията

school

“РОДИТЛЕСКИ СРЕЩИ: МАЛКИ РАЗГОВОРИ НА ГОЛЕМИ ТЕМИ” е програма за превенция на употребата на алкохол от деца и подрастващи.

Програмата се изпълнява и финансира от  спиритсБЪЛГАРИЯ – сдружение, което консолидира мнението и действията на цялата алкохолна индустрия в посока превенция и образование.

От 2013г, когато стартирахме програмата, говорим  с родителите и учителите – хората, с които децата общуват изключително в своето всекидневие и които не по-малко от семейството формират цялостното им отношение към света, техните лични ценности и социална приспособимост. Затова сме подготвили серия от самостоятелни семинари за учители, в които да предоставим цялостна методология, сценарий и необходими печатни и/или видео материали за провеждане на самостоятелни родителски срещи в бъдеще. Първите стъпки в програмата учителите в четвърти клас и психолозите правят заедно с Ангелите на програмата – психологът Яна Алексиева и уичтелят Емил Джасим.

От 2015г, програмата, която е и единствена по рода си в България, се развива на територията на  областите Бургас, Варна, Велико Търново Враца, Пловдив и София и добива национален мащаб. Пред 2017 присъединяваме още една тема към разговора за децата – темата за здравословния и балансиран начин на живот, който е необходимо да градим от ранна детска възраст. В разговора се включва нашият нов партньор Лидл България, който заявява дългосрочния си ангажимент към грижата за децата и пълноценното им израстване.

Всеки родител и/или учител може да проследи основното послание на програмата към семействата и техните деца „ИМА ВРЕМЕ“ в книжките, които могат да се изтеглят от този сайт (моля, вижте ВХОД за УЧИТЕЛИ и ПСИХОЛОЗИ/или ВХОД за РОДИТЕЛИ).

Началните учители, които са присъствали на наши семинари и са подготвени за самостоятелно провеждане на “РОДИТЛЕСКИ СРЕЩИ: МАЛКИ РАЗГОВОРИ НА ГОЛЕМИ ТЕМИ” ще получат цялата необходима информация и материали, когато прекрачат ВХОД за УЧИТЕЛИ и ПСИХОЛОЗИ. Наслука и благодарим!

ПС. Ако сте възрастен и видите неправомерна употреба на алкохол от лица, ненавършили пълнолетие и/или незаконна продажба на алкохол на такива лица, моля, сигнализирйте в най-близкото поделение на МВР. А, ако сте дете и имате нужда от помощ, моля обадете се на националната телефонна линия: 111 116, поддържана от център за възстановяване, консултиране, психотерапия и психоанализа „Асоциация Анимус“.