Специално обучение за нетрадиционни родителски срещи ще бъде проведено с преподавателите на четвъртокласници във Варна и Бургас. Морските градове на свой ред ще станат част от кампанията „Родителски срещи в бар: Малки разговори на големи теми“, която е насочена към превенция при употребата на алкохол от непълнолетни.

Програмата, инициирана от Асоциацията на производителите и вносителите на алкохолни и спиртни напитки, се осъществява с подкрепата на МОН и РИО. В рамките на няколко часа на 15 февруари учители от 20 училища в Морската столица ще разберат как да заговорят по темата в неформална среда и да предразположат родителите.
„На семинара си поставяме за цел да подготвим учителите за един различен разговор с майките и татковците. Срещата в неформална среда дава възможност за лични истории и незадавани до момента въпроси. Кампанията не предлага формула, която решава всички проблеми, а по-скоро поставя отправна точка за диалога между родителя и класния“, разказват Яна Алексиева /психолог от Асоциация „Родители“/ и Емил Джасим /учител/, които ще проведат обучението.
Само ден по-късно, на 16 февруари, специалистите ще разговарят с учители от Бургас за отлагането на първата консумация и ще разкажат защото фразата ИМА ВРЕМЕ се превръща в движеща сила за кампанията.

От началото на учебната година кампанията се е срещнала с учители и психолози в София, Враца и Пловдив, където са реализирани поредица от нестандартните родителски срещи. Допълнителна информация за кампанията можете да намерите на онлайн платформата – predi18.org .

Източник: actualno.com