Кампания за ранна превенция при употребата на алкохол от непълнолетни „Родителски срещи в бар: Малки разговори на големи теми“ събра 28 специалисти от 16 училища в залата на регионалния инспекторат по образованието във Враца миналата седмица, съобщиха от Асоциация на производителите и вносителите на алкохолни и спиртни напитки, под чиито грижи е проектът.

Семинарът във Враца е първият за кампанията извън София. Инициативата, подкрепена от министерството на образованието и регионалните инспекторати по образование, продължава с нов обучителен модул.
Преподавателите получиха съвети как да разговарят с родителите на четвъртокласниците в първите разговори за алкохола и как да проведат своя родителска среща в бар, като заимстват интересни идеи и полезна информация по темата.

„Имаме нужда от нов подход към проблеми, които продължават да търсят алтернатива. Кампанията е изключително позитивна, с приятни послания и чудесни материали по темата“, каза Виолина Славкова, психолог от начално училище „Св. Кирил и Методий“. Тя добави, че с удоволствие би участвала в една от нетрадиционните родителски срещи в бар.

До края на годината три училища от Враца и района ще се сдобият със своя родителска среща в бар.
„Родителски срещи в бар: Малки разговори на големи теми“ е инициатива на Производителите и вносителите и търговците на спиртни напитки, която се осъществява с подкрепата на МОН и Регионалните инспекторати.

Допълнителна информация за кампанията можете да откриете в онлайн платформата на „Училище за родители: родителски срещи в бар“ – predi18.org, както и в поредицата на „Детски Дневник“ „Родителски срещи в бар“.

zx450y250_2655001